• Свеж
Комплетна Колекција: 1960-1962

Комплетна Колекција: 1960-1962

DEN 2.00

Стока
Во продавницата

Џорџ ЏОНС - Комплетна Колекција : 1960-1962 (4ЦД) - Високо ценет за неговиот карактеристичен вокален стил и обемниот каталог, со мноштво хит плочи, Џорџ Џонс се квалификува како веројатно најдобар изведувач на кантри музика на сите времиња. Познатиот историчар На кантри музика Бил Ц. Мелоун изјави дека две или три минути потрошени од песна, Опеѕонс се потопува толку целосно во нејзините текстови и во расположението што го пренесува, што слушателот едвај може да избегне слично вклучување. Вејлон Џенингс забележа дека, ако сите ние би можеле да звучат како што сакавме, се венчаа сите звучи Како Џорџ Џонс. Со повеќе од 150 хитови на неговото име и кариера која опфаќа шест децении, Џонс е подеднакво почитуван во кантри музичките кругови како Хенк Вилијамс, Вили Нелсон и Џони Кеш. Оваа колекција, поделена на четири дискови, го содржи целиот снимен излез на големиот човек за периодот 1960-1962 година, er кога уживаше огромен успех на табелата. Ремастериран до највисок квалитет, овој сет ќе послужи како соодветен вовед за новодојденците на овој легендарен изведувач и убав потсетник за останатите од нас за тоа што останува џиновска кантри музика Џорџ Џонс. Комплетна Колекција : 1960-1962.

Карактеристики на производот

Поврзани производи